vineri, 30 septembrie 2011

Условия и изисквания за вентилация в производствени помещения върху околната среда токсични, експлозивни или токсични вещества освобождаване

Добър вечер, скъпи приятели!

Състояние на качеството на въздуха в проветриви

Условие важно качеството на въздуха в проветрено помещение е концентрацията на запалими вещества и explozibive.
Концентрацията на запалими и експлозивни във въздуха стаи отговарят предписания по отношение на безопасността.

Изисквания за строителство вентилирани сгради
За достъп до помещенията много вещества, освобождава токсични, запалими или експлозивни буфер състоящ стаи ще бъдат изградени, в съответствие с опасност от пожар.

Вътрешните повърхности на стаи строителни елементи освобождава токсични вещества, или висок риск (живак, олово, арсен, киселини) и взривни вещества, ще отговарят на следните условия:
Строителни елементи ще бъдат всички гладка за да се предотврати натрупване на токсични вещества ще бъдат устойчиви на химични вещества, които биха могли да увеличат грапавост, ще бъдат изработени от материали, които няма да абсорбира токсични вещества и позволява лесно почистване чрез измиване или други процедури.

Изисквания технологичните процеси и инсталации вентилирани сгради
Процеси Отпътуване производство придружени с голяма опасност, ще бъде в максимално възможна степен, отделни изолирани стаи, автоматизирано и дистанционно управление.
Тя ще следи доколкото е възможно, защита на работните места без вредни освобождава от:

Изолация освобождаване на вредни процеси в отделни помещения, ако разделени зали.
Обединение машини освобождаване вредни necompartimentate зали, така че те формират различни области чисти и замърсени терени и разделени от коридори.
Ще се избегне, пребиваващи в залите на части или обработени материали, които отделят вредни вещества.

Изисквания за електрически инсталации в сгради вентилирани
Вентилация на помещения А и B клас опасност огънят ще се предоставят във всички случаи, системи за сигнализация за случайно фенове изключване.
Вентилация за стаи от категория А, B или C опасност от пожар ще бъдат осигурени със средства за спиране на места, достъпни за феновете в случай на пожар.
Започване и спиране на електрически двигатели действа вентилационно оборудване е електрически системи блокировка да се осигури въвеждане в експлоатация на съоръжения за въвеждане на входящия въздух преди, в случая на помещения с опасност от пожар, експлозия или неочаквани освобождава вредни вещества (токсични, задушава, мъртви), както и в случай на стаи с отрицателно налягане режим.


Здраве!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu