sâmbătă, 13 august 2011

MINUNATELE PRODUSE ARMAFLEX - CARMACELL


Carmacell engineered foams

CAPITOLUL I

1.AF/ARMAFLEX
Izolatie profesionala flexibila cu caracteristici revolutionare
Este o solutie durabila pentru utilizare in domeniile: aer conditionat,refrigerare si instalatii tehnologice.
Este o izolatie revolutionara cu dubla performanta : controlul sigur al condensului si economisire eficienta de energie.
Mare stabilitate a materialului pentru aplicare precisa
Foarte flexibil
Fasii autoadezive pe ambele parti pentru o siguranta dubla
Structura microcelulara inchisa
Izolatie flexibila sigura cu performanta pe termen lung a controlului condensului care este obtinuta datorita combinatiei unice dintre conductivitatea sa termica extrem de scazuta si o mare rezistenta la difuzia vaporilor din apa.
Efect de izolare fonica de pana la 30dB.
AF se bazeaza pe o noua tehnologie a spumei izolatoare.Gama de produse cuprinde :
Tuburi,placi autoadezive ,sistem de fixare Armafix,banda,fasii,sistem de protectie          Arma-Chek,role autoadezive.Reactie reala la foc : autoextinctie,nu picura,nu imprastie focul,lent inflamabil  DIN 4102-B1,respectiv moderat  conform DIN 4102 - B2.
Bun izolant fonic : mai mic de 30dB
Se depoziteaza in camere uscate si curate.
AF este o spuma elastomerica pe baza de cauciuc sintetic.Banda autoadeziva acoperita cu folie de polietilena.
Aplicatie : izolarea conductelor ,canale de aer,flanse,fitinguri,coturi pentru aer conditionat,refrigerare si prevenire condens.
Combinatia neobisnuita a unei valori inalte a factorului de rezistenta la difuzia vaporilor de apa  µ,o valoare a conuctivitatii termice  λ extrem de mica si clasa de performanta la foc fac ca AF/ARMAFLEX sa fie unic; doar atunci cand toate proprietatile sistemului sunt asigurate se obtine nivelul de incredere pe care orice client il asteapta .Numai o astfel supervizare a sistemului face o marca sa ajunga de prestigiu ,calitate   si garantia privind siguranta si fiabilitatea.

1.1.ARMAFIX AF
Sunt suporturi profesionale pentru tevi cu rol de eliminare a puntii termice in instalatiile de refrigerare si apa rece.Este cu alte cuvinte un pas revolutionar in controlul condensului pentru evitarea puntilor termice la imbinari.
Daca am desface izolatia in sectiune am constata urmatoarele :
O bariera de aburi inclusa
Absorbtia fortelor statice in vecinatatea consolelor
Integrare in sistem ci AF/Armaflex
Inchidere autoadeziva
Suporturile de teava Armafix AF combinate cu AF/Armaflex sunt cheia obtinerii unui sistem izolat perfect pentru cazul instalatiilor de refrigerare.Suporturilesunt rezistente la greutate ,introduse in material izolant cu cellule inchise AF/Armaflex impreuna cu doua cochilii exterioare confectionate din foite de aluminiu.Datorita barierei de vapori de aburi de apa incluse si a articulatiei autoadezive pe ambele parti ,puntea termica si condensul sunt prevenite obtinandu-se un rezultat professional.Poate fi asamblata rapid si usor,economisindu-se timp si bani.

Solutie pentru evitarea puntii termice
In cazul instalatiilor de refrigerare ,in orice punct in care o teava trebuie montata sau fixata de perete,apare riscul aparitiei puntii termice ceea ce inseamna un flux direct de energie intre teava si colier ,cand acestea sunt montate in contact direct una cu celalalt .Din acest motiv este foarte important sa existe o izolatie perfecta la aceste imbinari ,asigurandu-se astfel grosimea ceruta a izolatiei si proprietatile prevazute dintre teava rece si partile metalice ale dispozitivului de fixare.
Suporturile de teava Armafix AF garanteaza o decuplare buna la dispozitivele de fixare.Este minunat ca dispozitivele de fixare ofera in acelasi timp o integrare perfecta in sistem intrucat capetele de imbinare pot fi unite direct cu izolatia elastomerica de pe teava .
2.ARMAFLEX  AC
Izolatie flexibila cu aplicatii multiple
Este o solutie moderna.pentru sistemele de conditionare a aerului si instalatiile de incalzire si sanitare.
Nu elimina praf sau fibre
Prevenirea aparitiei   condensulului materialului pe baza de structura cu cellule inchise.
 Conductivitate termica scazuta pentru o economie eficienta de energie si pentru reducerea emisiilor de CO2
Bariera de vapori ridicata
Clasa B1 de performanta la foc
Instalare usoara si rapida
Timp de de utilizare indelungat
Flexibilitate pentru o instalare usoara si rapida.
Optimizeaza eficienta instalatiei
Solutie sigura in caz de incendiu ,nu propaga si nu intretine arderea.
Se poate utiliza in combinatie cu sistemele de fixare Armafix sau Armaload .
Materialul isi mentine forma prevenind riscul unor spatii libere in interiorul izolatiei.

3.HT/ARMAFLEX
Izolatie flexibila rezistenta la UV                                                                                         Pentru aplicatii de incalzire,industriale si solare cu temperaturi de pana la 150ºC
Este o izolatie elastomerica flexibila cu rezistenta exceptionala la radiatia UV si la temperaturi inalte.Structura pe baza de cellule inchise si conductivitate termica scazuta impiedica difuzia vaporilor de apa si reduce pierderile de energie.Nu contine praf si fibre  si esta usor de instalat.Suporta contactul accidental cu uleiuri.
Este utilizat  pentru izolarea conductelor si fitingurilor care deservesc panourile solare,tevi de alimentare agent termic,tevi de descarcare a unitatilor de refrigerare,tevi de procesare industriala
Gana de produse :  Tuburi,placi in role , banda,fasii,tuburi in roleArmaflex Duo Solar.
Descriere tehnica : material de izolatie cu cellule inchise foarte flexibil,pe baza de spuma elastomerica  extrudata .
Aplicatii : izolatie termica pentru tevi,instalatii pentru gaz cald,instalatii pentru panouri solare.

3.1.HT /ARMAFLEX  S
Este o izolatie termica flexibila conceputa special pentru aplicatii exterioare cu temperaturi inalte de pana la 150ºC,Are o structura celulara  inchisa ce ofera o puternica bariera de protectie contra vaporilor de apa,reducandu-se riscul aparitiei condensului si a infiltrarii apei.Conductivitatea termica redusa minimalizeaza pierderile de energie ,obtinandu-se o eficienta mare a echipamentului.Montarea este usoara deoarece izolatia HT /ARMAFLEX  S este foarte flexibila,fara a fu nevoie de scule speciale.Folia de protectie ofera izolatiei rezistenta mecanica suplimentara,rezistenta la UV si rezistenta la fenomenele meteorologice cum ar fi vant,ploi,zapada.Adezivul Armaflex HT 625 este folosit pentru o lipire corecta a imbinarilor.
Acest tip de izolatie se foloseste in cazul conductelor instalatiei de captare a energiei solare a panourilor ,in instalatia interioara de incalzire,vehicule motorizate,linii de gaz la temperaturi inalte,tevi cu abur.Rezistenta la difuzia vaporilor de apa µ.
Izolatia este foarte flexibila,din cellule inchise bazat  pe spuma elastomerica aextrudata,acoperit cu folie din polietilena.

3.2..ARMAFLEX DUOSOLAR
Este un sistem de tevi preizolate si usor de instalat conceput pentru conectarea profesionala a panourilor solare cu rezervorul de apa calda,reduce pierderile energetice.Conductele preizolate “ Join Split “ sunt concepute pentru instalatiile solare si economisesc timp la montare.Daca studiem izolatia putem constata urmatoarele,de la exterior la interior :
1. folia neagra acoperitoare care protejeaza impotriva tensiunilor mecanice si a radiatiilor UV .
2.Material HT / Armaflex cu structura microcelulara inchisa reduce pierderile energetice.
3.Fir pentru sensor integrat
4.Sistem de cuplaj etans metal de metal
Nota : tehnologia de lipire brevetata “ Join Split “ face posibile dezlipirile si relipirile successive.
Conductivitatea termica redusa : λ 0ºC = 0.038 w/m x k
Armaflex DUOSOLAR este o solutie complet integrata si este alcatuita din tevile de tur si retur.Aceasta permite panourilor solare sa fie conectate usor si profesional la rezervoarele de apa calda.
Pierderile energetice sunt minime intre panoul solar si rezervorul de apa calda si eficienta sporita a intregului sistem.
Acest tip de izolatie ofera protectie optima impotriva difuziei vaporilor de apa datorita structurii microcelulare inchise .
Invelisul negru protejeaza impotriva tensiunilor mecanice si a radiatiilor UV.
Tevile preizolate economisesc timp la montare.
Se livreaza in role netaiate  care reduc cantitatea de material risipit.
Temperatura medie maxima care o  poate avea fluidul din conducta va fi 150ºC.
Se pot livra numeroase accesorii pentru imbinari.
Teava se poate livra optional din cupru fara imbinari,protejata la deschideri.
Aplicatie
Armaflex DuoSolar a fost dezvoltat special pentru a transporta energie solara,in cel mai eficient mod posibil,in circuitele din casa. Armaflex DuoSolar se poate folosi in doua variante la alegere :
3.2.1.Armaflex DuoSolar VA
Teava ondulata flexibila din inox preizolata cu HT/Armaflex si acoperita cu o folie neagra din copolimer de poliolefina.
Flexibilitatea sporita permite raze de curbura mici fara a lasa teava sa plesneasca.
Invelisul protejeaza impotriva tensiunilor mecanice si a radiatiei UV.
3.2.2.Armaflex DuoSolar CU
Tevi din cupru preizolate cu HT/Armaflex si acoperite cu folie neagra din copolimer de poliolefina.
Este o alternativa convenabila ca prêt pentru instalatiile mai mici
Este o izolatie buna pentru instalatiile din cladirile noi.
Invelisul protejeaza impotriva tensiunilor mecanice si a radiatiei UV.
Solutia inovatoare preizolata Armaflex DuoSolar elimina pierderile de energie termica dintre panourile solare si rezervorul de apa calda,asigurand astfel optimizarea intregii instalatii.
Indicatii pentru prelucrarea Armaflex DuoSolar VA
Se taie tevile la unghi drept intr-un gol de ondulatie .Trebuie sa se obtina un cant curat fara bavuri.Piulitele se aplica pe teava flexibila.Inelele de fixare se monteaza in primul gol de ondulatie de la taiere.Se foloseste niplul dublu pentru a crea suprafata etansa la capatul tevii strangand incet piulita.
Noul sistem de prindere pentru legaturi sigure cu teava ondulata din inox Armaflex DuoSolar VA
Se potriveste perfect pe teava ondulata din inox Armaflex DuoSolar VA
Montare usoara si rapida fara ustensile speciale.
Siguranta la alunecare incorporate.
Tehnica de prindere rapida si sigura.
Avantaje
Noul sistem de prindere a fost dezolvoltat special de catre Armaccel pentru montarea Armaflex DuoSolar VA.Acest sistem asigura o legatura intre tevi si celelalte componente ale unei instalatii solare.Tehnica de legatura moderna ,rapida si simpla pentru integrarea Armaflex DuoSolar VA in instalatiile solare.Chiar in cazul in care se fac montari si demontari successive legatura ramane etansa.Designul sistemului de prindere este gandit pentru conectare profesionala a tevilor in cadrul unei instalatii solare.Montajul este rapid fara scule speciale printr-un sistem de etansare metal pe metal.Prin piesele simple este evitata posibilitatea montarii gresite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu