sâmbătă, 9 iulie 2011

IZOLATIA ACUSTICA PENTRU SISTEME DE SCURGERE


Marcare
Silerele au marcaj calitateDIBT(DEUTSCHES INSTITUT FUR BAUTECHNIK) DIN 19560,clasa  de rezistenta la foc,marcaj calitate SSIV.
Tevile de tip SILERE sunt fabricate dintr-un material special ,brevetat ,fonoabsorbant care garanteaza o  reducere maxima a nivelului de zgomot in orice instalatie.            SILERELE reprezinta o solutie ideala  pentru apartamente si cladiri inalte unde se cere un nivel minim de zgomot.
Datele privitoare la izolarea acustica se bazeaza pe masuratori efectuate de Freaunhofer – Institut fur Bauphysikdin Stuttgart – in conformitate cu cu conditiile indicate in certificatul de testare P-BA  113/2004e

Montaj in strat de beton
La sistemele de distributie mici din grupurile sanitare si bucatarii ,conducta se poate poza direct in beton         ( ciment  -nu permite dilatarea) .In ceea ce priveste conducta prin care va circula apa la temperature inalta se recomanda a fi acoperita cu carton gofrat care sa permita dilatarile.

Fixarea conductelor
Instructiuni de fixare in instalatiile verticale ( coloane ) si orizontale.
1.La ancorarea conductei ,distanta dintre colierele de fixare trebuie sa fie de 10 ori mai mare decat diametrul tevii .Conducta verticala trebuie fixata la distante de 1m pana la 2min functie de diametrul tevii care se monteaza.
2.Se fixeaza colierele pe peretele cladirii.
3.La trecerea conductei verticale prin diverse plansee ,se recomanda montarea unui colier alunecator langa mufa si un altul la distanta recomandata mai sus .In acest caz fixarea in planseu constituie ea in sine un punt fix de ancorare .
4.Daca trecerea prin planseu se face printr-o gaura atunci trebuie montat cate un colier fix si unul alunecator pentru fiacre teava.;colierele fixe trebuie montate sub racorduri sau mansoane dublu mufate iar cele alunecatoare pe capatul de jos al conductei.

Imbinarea tevii la mufa
La imbinarea tevilor se vor executa urmatoarele operatii :
1.Se curata mufa si garniturasi se verifica starea garniturii
2.Se curata capetele tevii si racordul ce urmeaza a fi imbinate
3.Se aplica lubrifiant Valsir pe capetele tevii sip e garniture
4.Se introduce teava complet in mufa
5.Se retrage teava circa 10mm,acest spatiu permite compensarea dilatarii,in cazul folosirii unui racord aceasta operatie nu mai este necesara.

Material
Polipropilena aditivata cu diverse substante minerale ofera o inalta rezistenta la actiunea apei la temperaturi inalte


Pozare la fata locului
Tevile Silere sunt disponibile in diverse lungimi ceea ce reduce risipa la minimum.

Manson dublu mufat
La imbinarea tevilor cu mufa normala,pentru a preintampina efectele dilatarii termice,teava trebuie introdusa complet in mufa si apoi retrasa cieca 10mm.Utilizand un manson de imbinare dublu mufat aceasta operatie nu mai este necesara deoarece garnitura de forma speciala de la interiorul acesstui manson compenseaza dilatarea,astfel se previne irosirea timpului si se asigura o etansare mai buna.

Garnitura de etansare prevazuta
Mufele tevilor si racordurile SILERE sunt prevazute cu garnitura de etansare introdusa inca din fabrica in locasul special al mufei.Un astfel de sistem usureaza imbinarea tevilor si racordurilor si asigura etansarea.

Etansarea trecerilor
Trecerile conductelor prin plansee,tavane sau pereti trebuie asigurate prin etansare impotriva umiditatii si zgomotului cu materiale izolatoare termice si acustice.

Protectie antifoc
La instalarea tevilor si racordurilor SILERE care trec prin plansee  sau pereti ,trebuie respectate normele in vigoare cu privire la protectia antifoc..Acest lucru se realizeaza prin utilizarea opritoarelor de foc,care se suprapun pe teava in zona de trecere si astfel previn trecerea flacarilor ,interiorul acestor opritoare de foc este confectionat dintr-un material ignifug care expandeaza atunci cand vine in contact cu o sursa de caldura si “ sugruma teava “astfel ca focul sa nu poata trece mai departe ,adica de  la un etaj la altul sau dintr-o camera in alta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu