luni, 25 iulie 2011

SISTEME DE TRATARE A APEI


CAPITOLUL  I

Apa poluata este periculoasa pentru oameni, animale si chiar pentru instalatiile din casa sau aparatele electrocasnice.
Sa analizam cu atentie un filtru pe care sa-l  montam pe conducta care alimenteaza cu  apa rece, potabila, instalatia sanitara in  casa  in care locuim.

Filtru de siguranta Depura
Daca am alege un filtru de siguranta Depura, am elimina particulele solide dizolvate in apa.Asemenea particule sunt foarte periculoase pentru instalatii ,robineti sau aparate electrocasnice si nu in ultimul rand microcentrala sau cazanul  pentru incalzire si apa calda menajera.

Sitemul de filtrare Gelpur
Poate dorim sa alegem sistemul de filtrare Gelpur.
Sistemul de filtrare Gelpur dezvolta un proces in totalitate natural.prin acest proces se elimina caracteristicile unor substante care sunt in limitele potabilitatii dar care de multe ori nu sunt tolerate de organism,cum ar fi clorul cu gustul si mirosul sau propriu.
Daca montam  acest sistem pe conducta de apa rece potabila inainte ca apa sa ajunga la robinetele din bucatarie sau din  grupul sanitar , consumul casnic zilnic de preparare mancare  si pentru  baut va fi asigurat.In acest fel la robinetele din casa va fi disponibila o apa de inalta calitate pentru baut ,spalat fructe,legume  si preparat  hrana.
Filtrul GELPUR retine toate impuritatile si particulele continute in apa pana la dimensiunea de 20 nanometri.
Acelasi filtru datorita carbonului activ are o actiune de dezinfectare,eliminand clorul,detergentii,uleiuri,pesticide sau ierbicide.
Sterilizarea se face prin lampa cu UV,care distruge bacteriile si virusii,chiar inaintea robinetului unde este realizat consumul final.

Dedurizatorul Decalux si Decal
Elimina calcarul si face ca apa sa devina optima pentru igiena personala ,pentru spalat vase si rufe.                                                                                                                                  In plus duce la economie de energie si elimina deteriorarile produse masinii de spalat si microcentralei .                                                                                               

Avantajele apei dedurizate :
Rufele raman albe,
Sticlaria devine stralucitoare
Organoleptic  ceaiul si  cafeaua devin  mai bune
Randament mai bun la toate operatiunile de curatare

Economii date de apa
Consumuri scazute de detergenti                                                                                                                                                 Costuri mici de intretinere pentru robineti,miscelatoare
Durata mai mare “ de viata “ masini de spalat,spalatoare

Dozatoare anticalcar Dosaphos
Previne formareacalcarului in circuitele microcentralelor si constituie o solutie de baza pentru tratarea apei pentru uz sanitar.

SISTEME DE TRATARE A APEI
STATII DEDURIZARE simplex/duplex
Toate statiile de dedurizare sunt calculate pentru fiacre aplicatie in parte,in functie de duritatea apei,volumul de apa consumat zilnic si debitul maxim orar.
O statie de dedurizare poate fi echipata cu valve de comanda FLECK produse de PENTAIR WATER ,lider mondial in domeniu sub marca intelliwater.  Aceste sisteme de filtrare sunt automate,actionate electric,programabile dupa timp,comandate de valve FLECK.
Filtrele automate pot fi echipate cu diverse medii de filtrare cum ar fi :

CARBUNE GRANULAT ACTIVAT : este folosit pentru corectarea parametrilor de
Gust,Culoare ,Miros precum si pentru a elimina :
Clor liber, Cloform,Trihalometani,insecticide,hidrocarburi aromatice ,ierbicide,substante organice volatile,etc.si sute de alti contaminanti organici ce pot fi prezenti in apa.                  In procesul de fabricatie,carbunele activ  este tratat cu abur,aceasta etapa constituind de fapt “ activarea “ carbunelui prin aparitia cavitatilor cu aria suprafetei foarte mare in comparatie cu volumul ocupat.

Birm  : mediu de filtrare utilizat pentru inlaturarea fierului si manganului din apa. Birm este un mediu de filtrare pe baza de alumino-silicati acoperiti cu dioxid de mangan.Actioneaza ca un catalizator insolubil pentru reactia intre oxigenul dizolvat si compusii de fier din apa,producand astfel hidroxid feric care precipita si astfel poate fi usor filtrat prin spalarea inversa.                                                                                              Acest mediu de filtrare este foarte avantajos deoarece este economic in comparatie cu alte metode folosite pentru dizolvarea fierului din apa.

Multimedia : este un mediu de filtrare pe baza de nisip cuartos de diverse granulatii.Asezarea are loc in straturi multiple.Principala aplicatie este filtrarea sedimentelor cu finite de pana la 10microni,obtinandu-se astfel reducerea turbiditatii apei.

KDF : Mediile de filtrare KDF 55 si KDF 85 pot inlatura pana la 99% din plumbul,mercurul,nichelul,cromul sau alte metale solubile in apa.Toate mediile de filtrare KDF sunt eficiente in retinerea bacteriilor,algelor si ciupercilor ceea ce le face ideale in folosirea impreuna cu statii GAC,statii de dedurizare si filtre cu carbine active.

Filtrele DYNAMIC sunt compuse din fibre cu autocuratare cu regenerare automata,controlata de computerul integrat care administreaza timpii ciclurilor de spalare.Acesta actioneaza fie daca a fost detectata infundarea filtrului,fie la intervale de timp prestabilite de beneficiar.                                                                                                                                                   In ambele cazuri,curatarea are loc fara a se intrerupe fluxul apei,datorita senzorilor de scanare care se afla pe intreaga suprafata a filtrului.Unitatea este compacta si in totalitate automatizata datorita valvelor electrice cu bila si nu necesita intretinere. Datorita traductoarelor de presiune,computerul care controleaza functionarea filtrelor si administreaza stagiile de folosire permite beneficiarului,prestabilirea intervalelor de timp pentru autocuratirare.

Aplicatii

Protejarea separatoarelor centrifugale .
Sisteme care necesita rezistenta crescuta la coroziune si oxidare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu