joi, 28 iulie 2011

SISTEME DE TRATARE A APEI


CAPITOLUL II

SISTEMUL intelliwater

Alimentare,potabilizare,epurare

Dezinfectarea nu este sinonima cu sterilizarea.Apa de baut nu trebuie sa fie sterila.Producerea de apa sterila este necesara in fabricarea de medicamente sau in cercetatre.Dezinfectarea apelor uzate se practica dupa ce acestea au fost epurate.
Sterilizatoare cu lampi UV sunt construite special pentru a elimina din apa contaminarile microbiologice prin iradierea apei cu raze ultraviolete.Aceste sterilizatoare elimina in proportie de 99,99 % virusi,bacterii,ciuperci .Apa rezultata este sigura din punct de vedere bacteriologic,in mod natural.Nu se genereaza reziduuri .Eficienta sistemelor cu UV este strict legata de compozitia apei care terbuie sterilizata.
Modelul Dositec : sunt pompe cu diafragma,electromagnetice,cu dozare proportionala cu microprocesor pentru diferite moduri de lucru ,pilotate de un debitmetru cu impuls.Circuitul electronic receptioneaza semnalul de la debitmetrul cu impuls si il transmite la pistonul electromagnetic care actioneaza o diafragma din teflon.
Modelul ElectroFertic2000  este o pompa dozatoare electrica cu piston compusa dintr-un modul de conducere si una sau doua injectii de 500,750,1000 l/h cu regularizare electronica prin inversor.
Aplicatii :
Dezinfectarea apei : Dozarea agentilor chimici este ideala pentru distrugerea continua a bacteriilor din apa atat in aplicatii casnice cat si industriale.
Controlul gustului,culorii si mirosului : Agentii oxidanti precum clorul sau bromul precipita fierul ,sulful sau alte materiale daunatoare si imbunatatesc caracteristicile apei.
Piscine : Dozarea agentilor chimici in apa asigura igienizarea piscinelor,nivelul PH-ului si distrugerea bacteriilor prin dozarea controlata a acizilor si agentilor de oxidare.
Tratarea apei reziduale : de la marile fabrici si pana la centrele locale,sistemele de separare a solidelor folosesc polimeri de coagulare si floculanti cu o mare gama de vascozitati si rate de utilizare.
Substante dozante :
Hipocloritul-creste viteza de oxidare a materiei organice oxidabile.In acelasi timp se asigura protectia antibacteriana permanenta.
Sulfatul de aluminiu : prin intermediul sau are loc coagularea materiilor in suspensie.
Carbonatul de sodium : se foloseste pentru corectarea pH-lui.

STATII DE OSMOZA INVERSA

Sunt disponibile la capacitate standard sau la comanda prin folosirea diferitelor combinatii ale capacitatilor disponibile.Foloseste cea mai noua generatie de membrane sub presiune.Sistem ridicat de retinere al sari pana la 95% .Randament in functie de natura apei, pana la 80%.Concept de curatare semiautomat integrat si sistem de clatire automata pentru o viata mai indelungata a membranei.Controlul central al intregului echipament prin microprocesor propriu  de control cu afisaj grafic,si masurarea conductivitatii compensate in functie de temperatura.Integrarea unei telecomenzi pentru PLC si a unei interogari de la distanta in PLC inainte sau dupa tratare este disponibila la cerere.
Avantaje : cost mic de operare,datorita eficientei folosirii membranelor de joasa presiune de cea mai noua generatie si cu efienta de pana la 80%.
Costuri de intretinere si service reduse datorate calitatii produselor de la ProMinent si folosirea de componente durabile si de o calitate ridicata.
Usurinta si siguranta operarii datorita microprocesorului creat de ProMinet cu functia de masurare a conductivitatii si indicator cu afisaj grafic.
Solutii integrate conform cerintelor beneficiarului.

STATII OSMOZA INVERSA GAMA REZIDENTIALA
Cea mai buna si mai eficienta solutie de purificare a apei.Elimina elementele toxice si compusii cancerigeni din apa.
Impuritati filtrate de sistemele de osmoza inversa :
Clor > 97%
Elemente radioactive > 90%
Calciu si magneziu  > 96 %
Combustibili lichizi > 98 %
Nitriti si nitrati > 83 %
Hidrocarburi aromate >  98 %
Metale grele ( plumb ,mercur,etc. ) > 97 %
Bacterii  > 99 %

Osmoticlu garanteaza in permanenta o apa curata,proprie pentru consumul uman.Datorita slabei compozitii de minerale se poate considera apa osmozata o apa usoara si indicate pentru rinichi,inima, si toate tipurile de regim alimentar.
Componenta :
Lampa UV
Filtru sedimente 5 microni
Filtru carbine
Filtru sedimente 1 molicron
Pompa booster
Postfiltru carbune
Rezervor stocare
Robinet cu autochidere
Valva diferentiala de pornitr/oprire automata

FILTRE SEDIMENTE
Gama Big Blue - Filtre cu cartus schimbabil de tipul : PP1 filtrare sedimente de       1 micron sau PP5 filtrare sedimente la 5 micron .Elimina impuritatile solide.Reduc nisipul,noroiul,malul,rugina ,polenul,microorganismele,praful de carbine,etc.Densitatea mare a cartuselor face posibila eliminarea contaminantilor in functie de marimea porilor ; 1.5 si 10 microni.Sunt fabricate din fibra de polipropilena.Fibra este rezistenta la majoritatea agentilor chimici si a bacteriilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu