duminică, 25 septembrie 2011

СВЕТЛИНИ

Здравейте !
Глава I
А естествено вентилирани зала ще получите въздух преден страни, без препятствия, създадени от изграждането на дървета в близост завеси и др.
Свободно пространство около сградата трябва да се проветрява най-малко 6 до 10 пъти височината на близките сгради.
Вентилируеми зала ще бъдат поставени с дългата страна перпендикулярно на преобладаващата посока на вятъра, за да осигуряват оптимални условия за влизане на свеж въздух.
Разстоянието между отворите за вход и изход трябва да бъде по-голям.
Ефектът на естествена вентилация в топла зала е нечувствителна ако всички отвори са разположени в едно и също ниво, независимо от повърхността кухини.
Влизане отвори са разположени долната част на височина не повече от 1,5 м от пода. Ако по-ниски странични отвори са с височина по-голяма от два метър вече не изпълнява вентилация работното си място.
Логично е, ако има един тип на влизане или излизане не може да осигури ефективна естествена вентилация се постигне, ако другата липсва категория.
Организиране на добра естествена вентилация е причинено от промени в повърхността на въздуха, влизащи или напускащи сградата чрез затваряне или отваряне на люкове или отвори прозорците, в зависимост от промените в скоростта на вятъра и посока и промените, които могат да възникнат при оформяне на сградата.
Ако постоянна топлина освобождава зала място и ако условията са спокойни екстериор, максимална производителност може да се постигне, когато всички входни отвори от всички страни на сградата и на всички отработени отвори от двете страни на оберлихт е разположен в отворено положение напълно.
Естествената вентилация се организира с цел да се използват разумно действие вятъра и предотвратяване на неблагоприятните ефекти, които могат да възникнат.
От страна на изложен на вятър, всички входни дупки ще бъде напълно отворен и напълно затворен дренажни отвори. В същото време пропуски на светлината вятър от другата страна ще се отвори.
Такава разпоредба е благоприятна естествена вентилация за постигане на ефект на топлинна налягане, вятър натиск в самолета, защото входа отвори увеличение на въздушния поток, извлечени от залата. То може да бъде, че вход дупки в долната част на стената срещу вятър, напълно отворен да служат вентилация под действието на топлинна налягане да се превърне в изпускателната цели на открито, когато вятърът създава от тази страна на една по-голяма от депресия, която създаде вътрешен топлинен ефект.
Ситуация може да възникне в зала, което може да се пресича от течения с напречна хоризонтална посока и чувство за движение в предните прозорци на фасадата, изложени на вятър catreferestrele обратното. Ако тези течения съществуват недостатъци в начина, по области, санитарните условия ще се влоши надолу по веригата.
Преодоляване на тази ситуация се коригира отвори, за да отмените смущения, създадени от вятъра в обратната джобове отпред да се възстанови функцията на отвори за влизане. Депресията са се увеличили в тези райони на повърхности cladirii.Se ще увеличи светлина върху противоположната страна на вятъра.
Ако те са достатъчно сила за да бъдат по-големи отвори на повърхността срещу повърхност победи посока vantului.In ако мярката е недостатъчна за частично затваряне на пропуски трябва да въведете мрачна повърхност фасада. Ако посоката на вятъра е успоредна на оста на залата и оберлихт, не е необходимо да затворите всички на влизане или излизане дупки.


Довиждане!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu