joi, 8 septembrie 2011

BAIA DE VIS POATE DEVENI REALITATE ACUM



                                                                 Capitol III

Nu există o altă încăpere care să se creeze un echilibru între îngrijirea corporală, frumuseţe şi relaxare aşa cum este o baie perfectă. Aceasta este locaţia ideală pentru a uita de stresul cotidian şi pentru a vă aduce în consonanţă corpul, spiritul şi sufletul,indiferent dacă este vorba despre o modernă cabină de duş cu aburi sau despre o sauna cu infraroşu plină de stil. Nu există o altă încăpere care să se creeze un echilibru între îngrijirea corporală, frumuseţe şi relaxare aşa cum este o baie perfectă.                         
Duş şi baie de aburi în acelaşi timp.                                                                                                   

Functia ozon la cazile cu hidromasaj                                                     In instalatia destinata pentru baile de hidromasaj, ozonul se produce la descarcarea electrica din oxigenul continut in aer. Producerea de oxigen este din punct de vedere energetic mica si eficienta, iar in timpul functionarii instalatiei nu trebuie sa fie schimbate materialele consumabile. De aceea utilizarea descarcarii electrice este in mod clar mai eficienta si din punct de vedere economic mai favorabila decat folosirea surselor radiatiilor UV. Producerea de ozon din aer depinde de o serie intreaga de parametrii – mai ales de umiditatea aerului, temperatura acestuia si de scurgerea printr-un element de ozonizare.

AROMATERAPIA - Respiratia Delicata a Naturii
Inca din antichitate , esentele extrase din plante sunt folosite in practicile curative.Microparticulele prezente in arome stimuleaza simtul mirosului :aroma preferata determina emotii intense in timp ce principiile active actioneaza pentru reechilibrarea si tonifierea organismului .Cedrul,trandafirul,portocala , menta ,papaya sunt cateva esente cu efect specific benefic ce arata legatua profunda ce exista din vechime intre om si lume vegetala. Aromaterapia presupune folosirea uleiurilor naturale aromate, obtinute din plante, flori, seminte, frunze sau chiar radacini pentru a stimula starea de bine. Multa lume poate face greseala de a intelege termenul de aromaterapie ca fiind doar folosirea lumanarilor parfumate. Intelegind mai bine   
O cada jacuzzi are duze pentru jeturi de aer si duze pentru jetul de apa. In cazul in care jeturile de aer sau apa nu sunt de intensitate constanta, se desurubeaza  capacele duzelor si se curate , apoi se  insurubeaza la loc.

Bromarea automatului - Automatul montat sub minipiscina este folosit la sterilizarea apei. Pentru acces la acesta trebuie indepartata o parte a captuselii din lemn. Aceasta parte a captuselii este deschiderea de revizie si se poate scoate numai cu ajutorul unor instrumente. Umplerea cu apa automatului de brom este independenta de faptul ca se afla sau nu apa in minipiscina. Daca minipiscina este umpluta cu apa si se deschide capacul de revizie, se intrerupe automat alimentarea cu apa a rezervorului. O sterilizare sigura este posibila numai daca in rezervor se afla tablete de curatire (control ciclic). Dupa terminare lucrului se inchide capacul (Protectie impotriva accesului copiilor, protectia instalatiei tehnice de apa...).

Pornirea
Se desurubeaza capacul automatului de brom.Se  introduce  tabletele de curatire in rezervorul automatului de brom. Se respecta cu atentie indicatiile producatorului privitoare la efectul si dozajul tabletelor si procedura.
Se monteaza  capacul la loc .
Indicatii pentru folosire
Bromarea trebuie facuta numai cu tabletele de curatare . In cazul utilizarii altor tablete este posibila avarierea componentelor din material plastic, de asemenea se anuleaza garantia.
Ciclul filtrului depinde direct de incalzire. Filtrul trebuie curatat la fiecare 6-8 luni (depinzand de numarul de folosiri si murdarire). Pentru aceasta este necesara indepartarea filtrului (dupa cum este descris mai jos). Se clateste  filtrul dinspre inauntru spre afara. Dupa curatire se monteaza  filtrul la loc, in ordine inversa.
Dupa curatire se insurubeaza si se strange  bine filtrul.

Filtrul de sub cada
In cazul acestui tip de filtru, curatirea necesita golirea in prealabil a cazii. Prin scoaterea capacului de revizie este accesibil si filtrul. Carcasa filtrului se desparte de consola centrala prin desurubare. Dupa terminarea lucrului inchideti capacul de revizie corect. (protectie impotriva accesului involuntar al copiilor, protectie a sistemului fata de apa...).

Filtru montat in marginea cazii
In cazul acestui tip de filtru curatirea lui nu necesita golirea in prealabil a cazii. Inaintea schimbului de filtru se opresc toate agregatele. Apoi se desurubeaza capacul filtrului (impotriva acelor de ceas) si se scoate  filtrul.

Filtrul si sorbul montate in cada
In cazul acestui tip de filtru, pentru curatirea acestuia nu trebuie golita cada. Inaintea schimbului de filtru se opresc toate agregatele. Se apasa  capacul plutitorului in jos. Acum se poate scoate filtrul dur si se  curate.. Se scot si placuta de reglaj al fluxului si piesa de fixare. Apoi se scoate filtrul i si se curata  cum s-a descries mai sus.

Reglajul
Apa se incalzeste printr-un sistem electric de incalzire. Actionarea cu reglajul de temperatura integrat se afla se afla sub cada si este accesibila prin capacul de revizie. Cu ajutorul reglajului de temperatura se poate regla temperatura maxima, intre 30°C si 46°C. Temperatura ideala este intre 35°C si 38°C.

Ciclul de incalzire a cazii
Dupa pornirea sistemului de la intrerupatorul central porneste automat ciclul de incalzire si cel de filtrare. Apa este incalzita pana la obtinerea temperaturii setate, dupa care incalzirea se opreste. Daca scade temperatura apei, sistemul porneste automat incalzirea. Aceasta functie pastreaza apa la o temperatura constanta. Dupa ce este folosita functia de hidromasaj, se activeaza o pauza de 30 de minute fara incalzire. Dupa aceea se reactiveaza automat functiile incalzire si filtrare.

Montajul cazii
Se conecteazai conducta de scurgere (Ø = 50 mm) la scurgerea cazii. Se aseaza  cada vertical, pe picioarele cu inaltime variabila si se  strang  piulitele de reglaj. Apoi se conecteaza sifonul (cu filet G6/4’’) de scurgere. La montaj trebuie evitata rasucirea sau mutarea scurgerii si preaplinului. Umplerea se face prin baterie. Conectarea la reteaua de curent se face prin priza. Circuitul de egalizare a potentialului se leaga la puctul indicat.

Invelisul cazii
Toate minipiscinele sunt au ca dotare standard invelis din lemn. Una sau doua parti din acest invelis sunt capace de revizie care se pot deschide numai cu ajutorul instrumentelor. In cazul in care minipiscina este montata fara invelisul din lemn (optiune), aceasta trebuie prevazuta cu capace de revizie, ca si cea cu invelis din lemn. Trebuie asigurata posibilitatea de a intretine agregatele, trebuie sa existe posibilitatea de a deschide capacele de revizie. Trepte pre-montate sau sau o scufundare a minipiscinei in podea pot ingreuna service-ul si trebuie evitate. Trebuie asigurat accesul aerului pentru racirea motorului. Atentie : protectie impotriva stropirii ! Legatura dintre cada si flisa trebuie izolata cu un silicon adecvat. Degresati marginile cu o substanta adecvata (ex.: spirt) inaintea siliconarii.

Curatarea si intretinerea unei cazi jaccuzi si a duzelor
Pentru curatare se  foloseste un burete sau o carpa umeda cu solutie de curatat lichida, de preferat o solutie care dizolva grasimea, sau solutia noastra speciala de curatat. Apoi se clateste bine. Nu se foloseste  in nici un caz solutii de frecat, nici chiar in forma lichida Ele dauneaza suprafetei din acril a cazii si a duzelor. Depunerile de fier, calcar sau minerale se indeparteaza usor cu solutie de calcar. Nu se  folosesc  solutii de indepartat calcarul sau dizolvanti, acizii organici din continut pot schimba definitiv culoarea suprafetei din acril si a duzelor. Dupa fiecare golire scurgerea si preaplinul trebuie sa ramana deschise.


BAIA DE ABURI TURCEASCA                                                                                                            Jacuzzi si dotat cabinele cu o baie de aburi .Aburii infasoara corpul de jos in sus ,iar hidromasajul devine complet si perfect daca se adauga in momentul aparitiei aburilor esente speciale de aromoterapie pentru ca organismul sa se reface.Dupa o zi incarcata, unul dintre remediile la indemana,pentru a-ti rasfata corpul, se poate folosi cabina de dus  cu aburi. Spre deosebire de sauna finlandeza si de baia turceasca, baia de aburi functioneaza intre 43-46°C beneficiind tot timpul de efectul miraculos al aburilor.  Din punct de vedere terapeutic baia de aburi ajuta la desfundarea nasului, alina durerile de gat, incalzeste si umidifica tractul respirator, relaxeaza bronhiolele la astmatici. Spre exemplu baia de aburi cu cele doua jeturi, sau masajul talpilor reda climatul ideal pentru relaxare extrema. Capetele de dus, atat cele manuale cat si cele fixe, sunt integrate cu acuratete in panourile dusurilor. Functia de cascada, urmareste conturul ergonomic cu o finete regeneratoare, o combinatie fermecatoare intre senzualitate si functionalitate ce depaseste granitele domeniului de wellness.                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu