joi, 8 septembrie 2011

BAIA DE VIS POATE DEVENI REALITATE ACUM

Capitol IV
Lavoarul                                                                                                                                                      Pe langa cada si dus camera de baie este dotata cu un lavoar. Poate fi cu picior,cu semipicior,suspendat,in consola,de colt,pe blat,cu etajere simetrice,pentru mobilier, sau pentru persoane cu dizabilitati.. Lavoarele se executa din portelan sanitary ,ceramic sau din fonta emailiata si pot fi cu sau fara spate. Bateria amestecatoare de apa rece cu apa calda de consum se poate monta pe lavoar si se numeste baterie stativa sau pe perete. In cazul utilizarii bateriei stative lavoarul este gaurit pentru a permite racordarea bateriei la conductele de alimentare cu apa rece  si calda Lavoarul  este prevazut cu preaplin si orificiu de scurgere  prevazut cu un ventil. Ventilele de scurgere ale obiectelor sanitare se executa in general din alama si indeplinesc urmatoarele functii: de a proteja marginile orificiului de scurgere; de a asigura la nevoie inchiderea orificiului cu un dop din material plastic; de a face legatura cu preaplinul si de a permite racordarea obiectului sanitar cu sifon.Sifoanele obiectelor sanitare se monteaza sub ventilul de scurgere si sunt astfel construite incit sa retina permanent un strat de apa de circa 60 mm inaltime, numit garda hidraulica, ce are rolul de a impiedica patrunderea gazelor nocive din reteaua de incalzire in incaperi.Sifonul pentru lavoar se executa din fonta sau din material plastic si este prevazut cu un capac demontabil pentru curatire in timpul exploatarii.Sifoanele pentru chiuvete si spalatoare se executa, in general, din plumb de scurgere si sunt de tip S sau de tip P; aceste sifoane sunt in ultimul timp tot mai mult inlocuite cu sifonul butelie cu corp din fonta, avand diametre de 11/2” sau 2”. Apoi detaliile care intregesc tabloul camerei de baie ; un lavoar modern scoica cu un dulap dedesubt practice si elegant da o nota de bun gust.Deasupra lavoarului o oglinda generoasa de forma dreptunghiulara,rotunda ,patrata incadrata de doua becuri sau deasupra ei o micuta lampa fluorescenta
Vas wc  
1. Utilizarea rezervorului in combinatie cu un vas de WC suspendat.
In acest caz se utilizeaza un ansamblu format din rezervorul vasului de WC, premontat pe un cadru metalic special conceput, cunoscut si sub denumirea de fixsistem
- pe un perete brut (nefinisat) se fixeaza ansamblul rezervor– fixsistem .                                                            Vasele de wc pot fi suspendate,stative pentru rezervor pe vas,rezervor de colt,montaj la inaltime,montaj la medie inaltime,monobloc,cu iesire in lateral sau cu iesire  in pardoseala,in L pentru handicapati,rezervor ( pentru copii )  cu iesire in pardoseala.Rezervoarele pentru wc pot fi fixate prin sistemele ingenioane Grohe sau Valsir montaj ingropat.Instalarile placutelor de comanda pentru rezervoare  orizontale sau verticale .Actionarile pot fi cu dubla comanda , monocomanda sau cu infrarosu.
Se poate  utiliza un ansamblu format din rezervorul vasului de WC, premontat pe un cadru metalic special conceput, cunoscut si sub denumirea de fix-sistem.
Pe un perete brut nefinisat se fixeaza rezervor - fixsistem .Se respecta cotele si traseele conductelor de alimentare ale  rezervorului si  conductelor de spalare si scurgere ale vasului de WC
 Toata instalatia insemnand fixsistem, rezervorul  pentru vasul de WC, conducte trebuie mascata prin intermediul unui perete fals .
Dupa finisarea peretelui prin placare cu faianta, se va monta vasul de WC. Acesta se va fixa de cadrul metalic adica fixo-sistemul cu ajutorul suruburilor ,ce strapung peretele fals prin orificiile practicate in el, la cote prestabilite. In acest fel fixsistemul va fi cel ce va prelua toata sarcina.
La sfarsitul operatiunii se va monta placa de actionare a jetului de apa pentru spalarea vasului de WC .

2. Utilizarea rezervorului in combinatie cu un vas de WC montat pe pardoseala.
se intalnesc doua situatii:
 In acest caz utilizarea cadrului metalic (fixsistem) nu mai este necesara
Rezervorul pentru vasul de WC.  se va monta respectandu-se cotele si traseele conductelor .Se  fixeaza plasa la fata rezervorului, dupa care peretele se tencuieste si se finiseaza  prin placare cu faianta. Daca s-a finalizat si finisarea pardoselii se va monta vasul de WC.  La sfarsitul operatiei se monteaza placa de actionare a jetului de apa pentru spalarea vasului de WC .  Rezervorul pentru vasul de WC  este captusit la interior cu polistiren expandat pentru a se asigura astfel o protectie impotriva condensului.Daca se doreste demontarea placii de actionare a jetului de apa, utilizatorul are acces la toate componentele rezervorului vasului de WC adica  plutitorul, tija, parghii, garnituri.acestea putand fi inlocuite usor si fara a fi necesara degradarea  finisajului peretelui sau spargerea acestuia.

Bideu                                                                                                                                                       Bideul este necesar pentru igiena intima .Bideurile sunt suspendate sau stative.Elemente modulare pentru lavoare, wc si bideuri - Elemente modulare tip cadru care se pot monta in tencuiala sau rigips. Cadrul din otel acoperit cu pulbere cu reglaj al montajului pe inltime. Cu sina ramfonsata pentru montajul fitingurilor. Cu elemente fonoabsorbante.-rama de montaj pentru bideu este autoportant
-se monteaza pe perete sau in sistem de profile, dupa care se mascheaza
-distanta dintre tijele de fixare poate fi 18 sau 23 cm                                                                               Cadrele universale, destinate montarii in inaltime a rezervoarelor pentru toalete,pisoare,bideuri si chiuvete,permit  instalarea rapida si sigura pe perete, oferind in acelasi timp libertate de creatie.Calitatea si fiabilitatea ridicate ale sistemului sunt dovedite de rezultatele obtinute la numeroasele teste pentru obtinerea certificatelor TUV si a atestatelor de izolare fonica si rezistenta la foc.Sistemul sanitar Rapid SL a fost prevazut cu tehnologia inovatoare Grohe Whisper. Acest sistem asigura un nivel redus de zgomot si un debit de apa optim, propagarea sunetelor fiind impiedicata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu