joi, 6 octombrie 2011

Executarea ,verificarile reparatiilor,montari si demontari inh instalatiile interioare

Reguli care se respecta la executarea si verificarile reparatiilor

Se utilizeaza numai scule in buna stare fara defectiunicare sa aiba cozile de lemn bine fixate ,necrapate.
De cate ori se lucreaza la o instalatie de alimentare cu apa ,la instalatiile de canalizare sau la armaturile obiectelor sanitare ,se inchid robinetele de pe conductele de alimentare ( robinetele de trecere,robinetele coloanelor ) si se va descarca apa din conductele respective .
Daltile si ciocanul nu vor avea capetele cu aschii dislocate si adunate la muchiile partii care este supusa loviturilor.
Pentru executarea operatiilor se folosesc scule adecvate.( nu se bat cuie cu clestele sau cu dalta in loc de ciocan ,nu se desfac piulitele cu patentul in loc de chei fixe sau franceze.
La desfacerea piulitelor prin filetare trebuie avut grija ca prin rotire sau alunecare brusca san u ne lovim mainile in obiectele apropiate..
In cazul instalatiilor de preparare locala a apei calde reparatiile nu se vor efectua decat dupa racirea elementelor care ar putea produce arsuri.
Cand se pun in functiune instalatiile de preparare apa calda ,intai se va verifica daca rezervorul sau/si cazanul sunt pline cu apa.
Cand se lucreaza cu ciocanul de lipit ,acesta se va apuca numai de manerul de lemn si nu va fi asezat niciodata pe suprafete sau obiecte care pot lua foc ( obiecte din lemn,plastic sau textile )
Lipiturile cu aliaj se fac cu mare atentie deoarece pot deteriora pielea ,hainele ,pantofii,masa,etc.
In camine,subsoluri,canale de conducte und ear putea sa existe degajari de gaze explozive nu se folosesc lampi sau lumanari care pot provoca explozii.Deoarece exista posibilitatea degajarii gazelor toxice este interzis ca o persoana singura ,nesupravegheata sa patrunda in asemenea locuri.De regula vor patrunde doua persoane iar o a treia ramane afara care le supravegheaza pe cele intrate pentru interventie in caz de urgenta.

Montarea si demontarea elementelor instalatiilor

Daca se demonteaza robinetul unui lavoar ,se va tine seama ca este sub presiune deci intai se inchide robinetul de trecere si apoi se demonteaza robinetul lavoarului ,in caz contrar inundam sala de baie.
Atat la montare cat si la demontare se evita fortarea pieselor si a diferitelor imbinari pentru a nu distruge filetele .Filetele normale se strang prin rotire in sensul acelor de ceasornic ,iar prin rotire in sens invers se desfac.
Este important la demontarea pieselor sa fie indentificata correct tipul imbinarii care trebuie desfacuta ,in caz contrar se poate in mod absurd sa se ajunga la desurubarea a doua piese sudate.
Daca o piesa este intepenita se unge cu ulei mineral si apoi se desface.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu