duminică, 30 octombrie 2011

ORLAN

CAZAN PE COMBUSTIBIL SOLID /GAZEIFICARE

Este un cazan care functioneaza cu lemne. Orlan este prevazut cu o camera de ardere formata din doua compartimente despartite de o placa de beton refractar.Camera din partea superioara este in acelasi timp si compartimentul de incarcare cu combustibil si camera de gazeificare a lemnului. Aerul este introdus de un ventilator cu turatie variabila modulata in functie de diferenta de temperatura dintre tur si retur.
Debitul de aer primar permite arderea de sus in jos in masa lemnului cu eficienta ridicata. Aerul este in mod deliberat insuficient , in mod deliberat pentru o ardere corecta. In acest fel se produce gazul de lemn care trece prin duze din beton refractar aflate in placa si se amesteca cu aerul secundar introdus de acelasi ventilator in camera inferioara de aceasta data.Acest amestec se autoaprinde la 560º. In camera de la baza cazanului,respectiv camera de ardere principala cu rol si de cenusar are loc arderea adevarata a amestecului si se obtin in acest loc temperaturi de 1200ºC.
Gazele de ardere sunt evacuate prin tevi de otel verticale imersate in apa si directionate catre racordul de evacuare al gazelor de ardere.Temperatura gazelor la cos scade pana la 240ºC. Cazanul este prevazut cu un tablou de automatizare pentru gestionarea functionarii si controlul pompei si al ventilatorului.
In furnitura cazanului sunt incluse un vatrai,scule de curatare a cazanului la interior,robinet de umplere,regulator electronic de temperature pentru controlul debitului de aer in cazan cu functionare pe combustibil lemons si pentru controlul pompei de circulatie in sistemul de incalzire centrala.
Pentru protectia impotriva supraincalzirii in orice situatie cum ar fi intreruperea curentului sau defectarea termostatelor, cazanul este prevazut cu o serpentina de racire ce va fi conectata la reteaua de apa potabila prin intermediul unui robinet termostatic tip Caleffi sau echivalent.
Avantaje :randament ridicat,autonomie de 6÷12 orein functie de umiditatea si esenta lemnului,protectie la supratemperatura sau la scaderea temperaturii agentului termic sub limita minima admisa,modulare automata a puterii in functie de necesarul de incalzire ,ventilatorul este controlat electronic in functie de regimul de temperatura al agentului termic si de temperature interiora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu